Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Bio
- Gluténmentes
- Tej- és laktózmentes
- Alacsony szénhidráttartalmú
- Hatékony superfood fehérjepor
- 100%-ban természetes
- 59% fehérjetartalom
- Adalékanyagmentes
Miért van szükségünk fehérjére?
A fehérje az emberi test egyik alap építőanyaga, minden egyes izomsejt fő alkotó eleme! Alapvetően fontos a test megfelelő működéséhez, hiszen minden sejtszinten lejátszódó folyamatban részt vesz. Mindenkinek szüksége van a megfelelő fehérje bevitelre, azonban sportolóknál, állandó fizikai munkát végzőknél, azoknál az embereknél, akiknek az átlagosnál nagyobb terhelésnek van kitéve a testük, a fehérjepótlásra különösen nagy figyelmet kell fordítani. Nagyobb terhelés mellett, több fehérjére van szüksége a szervezetnek az izmok felépítéséhez, fenntartásához.
Mikor érdemes növelni a fehérjebevitelt?
A célzott izomépítés során a szervezet általában lényegesen több fehérjét igényel, mint a normál, mindennapi életben. Míg egy átlagos felnőtt napi fehérjeszükséglete 0,8 – 1,1 g / ttkg (testtömegkilogramm) körül mozog, addig egy sportolónak 1,2 – 1,8 g / ttkg mennyiségű fehérjére van szüksége naponta. Tulajdonképpen ez az oka annak, hogy különösen az erősportokban, nagyon sok sportoló használ proteint (fehérjét) tartalmazó étrend-kiegészítőket, ezáltal kielégítve a szervezet megnövekedett fehérje igényét. A megfelelő mennyiségű fehérje bevitel akkor szokott nehézséget okozni, ha például vegán, vagy vegetáriánus étrendet követünk, ha nincs elegendő idő a fehérjében gazdag ételek fogyasztására, vagy éppen bizonyos tápanyagokat, például a zsírt vagy szénhidrátokat teljes mértékben kerülni szeretnénk. Ilyen és ehhez hasonló esetekben a Sambirano Gold növényi fehérjepor keveréke, nagyon jó alternatíva a minőségi fehérje pótlásra.
Felhasználási javaslat:
2 evőkanállal (25 g = 1 adag) tegyünk 3 dl vízhez vagy növényi tejhez. Jól keverjük el, ha tehetjük, használjunk shaker-t az optimális elkeveredés érdekében. Aktivitási szinttől függően 1-3 adagot javasolt elfogyasztani naponta.
Összetevők:
- Nyers kakaó
- Borsófehérje
- Rizsfehérje
- Kenderfehérje
- Tökfehérje
- Lenmag rozsliszt
- Fahéj
- Lucuma
- Kókuszvirág cukor
Származási hely: Magyarországon csomagolva
Az összetevőkről bővebben:
Borsófehérje - az izmok javításához és regenerálásához. Nagyon nagy mennyiségű aminosavat szolgáltat, amelyek különösen fontosak az izomépítéshez. Ezeket az aminosavakat BCAA-nak nevezzük, ami az elágazó láncú aminosavak angol rövidítése. Ide tartoznak a leucin, izoleucin és valin aminosavak is.
Nyers kakaó - vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok, rost és telítetlen zsírsavak sokaságát tartalmazza. A kakaóbab növeli az energiát és fokozza a koncentrációt, valamint javítja a hangulatot, és ugyanakkor védi a szív és érrendszert is. A nyers kakaó kiemelkedően magas magnéziumtartalma miatt, a világon az egyik leggazdagabb növényi magnéziumforrásának tekinthető. Képes növelni az agyi teljesítményt, segít szabályozni az anyagcserét, biztosítja az izmok számára a szükséges energiát, és nélkülözhetetlen az erős csontok felépítéséhez is.
Kókuszvirág cukor - lassan belépve a vérbe biztosítja a vércukorszint folyamatos emelkedését. Rostinulint tartalmaz, amely lassítja a glükóz felszívódását, nagyon alacsony glikémiás mutatóval rendelkezik a normál cukorhoz képest! Pozitív hatása, hogy hosszú ideig egyenletesen ad energiát.
Lenmag rostliszt – az egyik legértékesebb étel a sportolók számára. Magas rosttartalmú, nagyon gazdag egészséges zsírokban, különösen az omega-3 zsírsavakban (ezek rendkívül fontosak a sportolók számára: elősegítik a növekedést és a szövetek regenerálódását, gyulladásgátló hatással rendelkeznek, megvédik a bőrt a külső sérülésektől). A lenmag kedvez a jókedvnek, elősegíti a pozitív hangulatot, lelkiállapotot, amit a benne található nagy mennyiségű dokozahexaénsavnak (DHA) és az eikozapentaénsavnak (EPA) köszönhetünk.
Rizsfehérje - A rizsfehérje por kiválóan alkalmas az izomépítésre. Jó ízt, és rengeteg létfontosságú anyagot is biztosít. A rizsfehérje szinte tökéletes aminosavprofillal rendelkezik. A három elágazó láncú aminosav értéke, amely annyira fontos az izomépítéshez, rendkívül magas. A rizsfehérje természetes béta-karotint, B1-vitamint (tiamin), B2-vitamint (riboflavin), B3-vitamint (niacin), B5-vitamint (pantoténsav), B6-vitamint (piridoxin), C-vitamint (aszkorbinsav), D-vitamint, E-vitamint, folsavat, biotint, kolint és inozitol tartalmaz. Mindezek mellett még természetes kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, vasat, cinket, mangánt, rezet, jódot és egyéb nyomelemeket is.
Tökfehérje - elismert gyógyszer. Nem csak jó ízű, hanem nagyon egészséges is, és különleges ízvilágot ad a keveréknek. Pozitív hatás: A benne található vitaminok és enzimek pozitív hatást gyakorolnak, különösen az irritábilis hólyagra és a prosztatára.
Kenderfehérje - nagyon értékes, tiszta növényi fehérjeforrás. Allergénmentes, omega-3 zsírsavakat, B2-vitamint (az izomépítés szempontjából fontos) tartalmaz, valamint mind a 10 esszenciális aminosav is megtalálható benne. Nagyon magas fehérjetartalommal rendelkezik, teljes aminosavprofillal, de magnéziumot, vasat és E-vitamint is tartalmaz, valamint szaridonsavat és gammalinolsavat is, melyek támogatják az Omega-3 és Omega-6 zsírsav-átalakulás.
Lucuma – a cukor egészséges alternatívája! Nagy mennyiségű A-vitamint, (béta-karotint) B3-vitamint, vasat, kalciumot és foszfort tartalmaz. Pozitív hatás: Az összetevők kiváló gyulladásgátló hatást mutatnak.
Fahéj - hatékony természetes gyógyhatás! A fahéj csökkenti a vércukor és a koleszterin szintjét. Melegítő fűszerként serkenti az anyagcserét, és a fitokémiai anyagok révén felhasználható a rák megelőzésére is.
Vélemények
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 408 kcal |
Zsír | 5,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,3 g |
Szénhidrát | 26,0 g |
amelyből cukrok | 16,0 g |
Fehérje | 59,0 g |
Élelmi rost | 10,0 g |
Só | 2,0 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | Száraz hűvös helyen tárolandó. |
Tárolás | A terméket közvetlen napfénytől védett, száraz, hűvös helyen javasolt tárolni. |