Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Paleo
- Vegán
- Gluténmentes
- Gabonamentes
- Tejmentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Kukoricamentes
- Szójamentes
- Rostban gazdag
- 45%-kal csökkentett szénhidráttartalom*
- Mellékízmentes
- IR-barát termék
- Könnyen és gyorsan elkészíthető
- Magyar, kézműves termék
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 45%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Mit készíthetünk belőle?
A lisztkeverék alkalmas mindenféle piskóta alapú sütemény, torta elkészítésére.
Néhány hagyományos hozzávalóval könnyen és gyorsan készíthetünk ünnepi süteményt vagy hétköznapi finomságot a család asztalára, mindezt egészségesen és alacsony szénhidrát tartalommal. A hagyományos sütemények reform alternatívája harmonikus ízzel, lágy, omlós tésztával és ínycsiklandóan édes illattal.
Receptek:
A tészta elkészítéséhez tojásos verzióban csak nedves hozzávalók szükségesek. Az édesítőn kivűl a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Tojásos piskóta alaprecept
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 6 db M-es tojás (kb. 320 g)
- csipet só
- 60-70 g eritrit vagy xilit
- 6 ek. hideg víz
- 2 ek. olvadt kókuszzsír
Elkészítés:
- 6 db M-es tojást (kb. 320 g) válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 60-70g eritrittel vagy xilittel robotgéppel keverd fehéredésig.
- A sárgája habhoz adj 6 evőkanál hideg vizet, 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverékkel keverd simára.
- A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze. 24 cm-es szilikon torta formában vagy 25*20-as tepsiben 180 fokon, 35 perc alatt (tűpróba) süsd készre.
- Mindenféle piskótából készült sütemény és torta alapja lehet.
Tojásmentes piskóta alaprecept
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Omlós piskóta lisztkeverék
- 10 g foszfátmentes sütőpor
- 125 ml víz
- 7 ek. kókuszolaj
- 60 g eritrit
- 20 ml friss citromlé
Elkészítés:
- A tészta folyékony hozzávalóit keverd össze, majd keverd hozzá a száraz hozzávalókat.
- 11X21 cm-es sütőformába egyengesd el a tésztát.
- 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 35 percig.
- Rácson hagyd kihűlni.
Kinek ajánljuk?
- A tésztának nincs semmilyen markáns, tolakodó íze, naturális ízvilága nagyon hasonlít a hagyományos piskótához, így ajánljuk azoknak akik a megszokott ízvilág mellett egészségesen kívánnak étkezni.
- Javasoljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült piskótáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény még a finnyásabb családtagoknál is.
- Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve.
- Kitűnő választás diétázóknak, cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek, gluténérzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Összetevők:
- Tápióka keményítő
- Kókuszliszt
- Hántolt őrölt mandula
- Bambuszrost liszt
- Sárga lenmagliszt
- Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
Származási hely: EU
Vélemények
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1350,2 kJ / 325,3 kcal |
Zsír | 8,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,5 g |
Szénhidrát | 49,7 g |
amelyből cukrok* | 3,7 g |
Rost | 20,0 g |
Fehérje | 10,6 g |
Só | 0,0 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. | |
Tárolás | Száraz, hűvös, helyen tárolandó. |