Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.275 Ft
Menny.:db

A hajdina háromszög alakú, szürkés-barnás színű mag, különleges aromája van, ami elsőre furcsa lehet, de megfelelő fűszerezéssel könnyű megszokni és megszeretni. Igen értékes vitamin- és ásványi anyagforrás. Folsav, magnézium, kálium és cinktartalma kiemelendő, illetve B-vitamin tartalma a gabonákhoz hasonló. Antioxidáns és flavonoid tartalma miatt a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében van szerepe. Ezeken kívül tartalmaz egy rutin nevű anyagot, amely erősíti a hajszálerek falát és javítja a vérkeringést. A vérnyomás szabályozásában is lehet szerepe. A hajdina rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy koleszterinproblémák esetén is előnyös. Glikémiás indexe alacsony, így cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak és fogyókúrázóknak is ajánlott.

Nem értékelt
Gyártó: BiOrganik
Raktárkészlet 1: Külső raktáron
Egységár: 2.549,53 Ft/kg
  
BIZTONSÁGOS BANKKÁRTYÁS FIZETÉS​
SAMEDAY Házhozszállítás: 1349 Ft
GLS Házhozszállítás: 1599 Ft
GLS Csomagpont: 1399 Ft
FOXPOST Csomagautomata: 999 Ft
100% Magyar webáruház

BiOrganik Bio Hajdina 500 g

1.275 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Bio
  • Vegán
  • Allergénmentes
  • Magas a fehérje és rost tartalma
  • Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag
  • Tartósítószer-mentes

Érdekességek az hajdináról:

A hajdina eredetileg Ázsia középső részéről származik. Hozzánk a népvándorlás útján jutott el. A 20. század előtt főleg a szegényebb, földművelésből élő rétegek fogyasztották, kása formájában, de később teljesen eltűnt az étrendünkből. Csak az elmúlt pár évben kezdtük el újra felfedezni.

Az érdekes, háromszög alakú, szürkés-barnás színű magoknak különleges aromája van, ami elsőre furcsa lehet, de megfelelő fűszerezéssel könnyű megszokni és megszeretni. Kiválóan illik a dióhoz és a bazsalikomhoz.

A hajdina eredetileg nem tartozik a gabonafélék közé (a keserűfűfélék családjába tartozik), de mégis nagyon hasonló, mint külalakra, beltartalmi értékre és a felhasználási lehetőségek tekintetében is.

A hajdina rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy koleszterinproblémák esetén is előnyös. Glikémiás indexe alacsony, így cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak és fogyókúrázóknak is ajánlott.

A hajdina gazdag metionin nevű aminosavban, amely májvédő hatású. Ezen kívül lizint is jelentős mennyiségben tartalmaz, amely a gabonafélékre kevésbé jellemző.

Igen értékes vitamin- és ásványi anyagforrás. Folsav, magnézium, kálium és cinktartalma kiemelendő, illetve B-vitamin tartalma a gabonákhoz hasonló. Antioxidáns és flavonoid tartalma miatt a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében van szerepe. Ezeken kívül tartalmaz egy rutin nevű anyagot, amely erősíti a hajszálerek falát és javítja a vérkeringést. A vérnyomás szabályozásában is lehet szerepe.

Felhasználás: kb. kétszeres mennyiségű vízben vagy zöldséglében 20 perc alatt készre főzzük.

Leginkább köretként vagy kásaként fogyasztják, de készíthető belőle levesbetét (gombóc), fasírt és felhasználható töltött zöldségek készítéséhez is.

Összetevők:

  • 100% hajdina*

*Ellenőrzött Ökolgóiai Gazdálkodásból
Az ellenőrzést végezte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
 

Származási hely: Kína

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Átlagos tápanyagértékek 100 g termékben
Energia 1521 kJ / 359 kcal
Zsír 1,7 g
amelyből telített zsírsavak 0,3 g
Szénhidrát 71,0 g
amelyből cukor* 0,4 g
Rost 3,7 g
Fehérje 13,0 g
0,005 g
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Tárolás Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó!
Az oldal tetejére